聖鬥士競技場論壇  
» 游客:  注冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 幫助

<<  [1] [2]  >>
作者:
標題: 第一屆聖鬥士辯論比賽 -《撒卡應被選為教皇繼任人》 上一主題 | 下一主題
J子
青銅聖鬥士

一個平凡的小女子

小宇宙: 31163
發帖: 25801
注冊: 2009-5-23
狀態 离線

Quote:
Originally posted by 沙加教皇 at 2010-10-4 13:39:

又唔一定喎~

進一步謠, 其實反方可以一句"真紅"非正傳就已經將此點否定, 根本不用多費唇舌.......

哩矕N要睇自己造化喇~

當然, 在辯論時都可以設陷阱, 但要部署周全, 否則 ...

看來我方是八分實力, 兩分好彩啊~

似乎我可以在隊中做任何一個位都可以啊

[size=5]成功需苦幹, 我要突破絕頂~~~[/size]
2010-10-4 01:46 PM
查看資料  發短消息   編輯帖子  引用回复
沙加教皇
壇主

『聖鬥士競技場』主持人

小宇宙: 28144
發帖: 20481
注冊: 2005-6-9
狀態 离線

Quote:
Originally posted by J子 at 10-10-4 01:46 PM:
看來我方是八分實力, 兩分好彩啊~

似乎我可以在隊中做任何一個位都可以啊

妳地嗰方一啲都唔好彩............XD

每次比賽我都會俾機會大家試唔同嘅位置~

手機游戲: 聖鬥士星矢3D 分享及軍圑資訙
http://www.saintseiyaclub.com/fo ... d=19990&fpage=1
2010-10-4 01:51 PM
查看資料  訪問主頁  發短消息  QQ   編輯帖子  引用回复
J子
青銅聖鬥士

一個平凡的小女子

狀態 离線

Quote:
Originally posted by 沙加教皇 at 2010-10-4 13:51:

妳地鶪銴@瓥ㄜ囍n彩............XD

每次比賽我都會俾機會大家試唔同鵀鼽m~

係... 因為個不守規則的人在我方...

期待第二次辯論比賽

[size=5]成功需苦幹, 我要突破絕頂~~~[/size]
2010-10-4 01:53 PM
mushroom
白銀聖鬥士

小宇宙: 16191
發帖: 13510
狀態 离線

恭喜戰神撒卡大大!

對於我方的隊員!你們亦不必不開心,因為看來是我犯了一些錯誤,同一些判斷偏差,導致你地失分,但我相信大家會對你們的實力有一定的肯定。

[ Last edited by mushroom on 2010-10-4 at 03:35 PM ]

EX OCE終於有大系feel
2010-10-4 03:23 PM
查看資料  訪問主頁  發短消息   編輯帖子  引用回复
阿天
青銅聖鬥士

天師兄

小宇宙: 5646
發帖: 4973
注冊: 2010-1-26
狀態 离線

恭喜晒各位

2010-10-4 03:25 PM
mushroom
白銀聖鬥士

狀態 离線

Quote:
Originally posted by 阿天 at 2010-10-4 03:25 PM:
恭喜晒各位

不過其實我都想知,大家覺得撒卡應唔應該做教皇?

2010-10-4 03:49 PM
阿天
青銅聖鬥士

天師兄

小宇宙: 5646
發帖: 4973
注冊: 2010-1-26
狀態 离線

Quote:
Originally posted by mushroom at 2010-10-4 15:49:

不過其實我都想知,大家覺得撒卡應唔應該做教皇?

唔應該, 因為佢唔係被揀選o既一個

2010-10-4 04:23 PM
J子
青銅聖鬥士

一個平凡的小女子

狀態 离線

Quote:
Originally posted by mushroom at 2010-10-4 15:23:
恭喜戰神撒卡大大!

對於我方的隊員!你們亦不必不開心,因為看來是我犯了一些錯誤,同一些判斷偏差,導致你地失分,但我相信大家會對你們的實力有一定的肯定。

[ Last edited by mushroom on 2010-10-4 a ...

牛牛亦不必自責, 因為大家都是初次玩辯論

我方隊員亦不要自滿, 記得亦要不斷學習才能成功

2010-10-4 06:22 PM
mushroom
白銀聖鬥士

狀態 离線

Quote:
Originally posted by J子 at 2010-10-4 06:22 PM:

牛牛亦不必自責, 因為大家都是初次玩辯論

我方隊員亦不要自滿, 記得亦要不斷學習才能成功

都不會太自責,比賽總是有輸有贏;不過我自我檢討過,我的思考同表達模式和這媗G論的方向或重視點不太同,看來我需要先睇多幾次你地點玩,

等我有信心已調節了我的思考模式,才再參加;因為若我不改變一些方向或方法,若是一對一就沒問題,因為輸只係自己失敗,但組隊則會連累組員。

雖然我未必繼續參賽住,但大家若想在私下問我意見,我都是歡迎的。

[ Last edited by mushroom on 2010-10-4 at 07:18 PM ]

2010-10-4 07:15 PM
沙加教皇
壇主

『聖鬥士競技場』主持人

小宇宙: 28144
發帖: 20481
注冊: 2005-6-9
狀態 离線

Quote:
Originally posted by mushroom at 10-10-4 07:15 PM:

都不會太自責,比賽總是有輸有贏;不過我自我檢討過,我的思考同表達模式和這媗G論的方向或重視點不太同,看來我需要先睇多幾次你地點玩,

等我有信心已調節了我的思考模式,才再參加;因為若我不改變一些方 ...

此言差矣~ 其實你大致上都冇問題, 只需要留意避免在重點以外嘅問題上橫生枝節就得~

同埋勝負乃兵家常事, 冇話邊個累邊個, 輸咗又唔會冇咗忽肉~ XD

其實落場玩多啲一樣可以工多藝熟~ 就好似游水咁, 唔親自落水試, 睇100次人地點游都係冇法子實際掌握........

況且如果唔夠人數嘅話, 根本唔會有第二次, 你想睇都冇得睇, 仲累埋大家玩唔成添, 一樣係累街坊咋~

手機游戲: 聖鬥士星矢3D 分享及軍圑資訙
http://www.saintseiyaclub.com/fo ... d=19990&fpage=1
2010-10-4 07:52 PM
查看資料  訪問主頁  發短消息  QQ   編輯帖子  引用回复
J子
青銅聖鬥士

一個平凡的小女子

狀態 离線

Quote:
Originally posted by 沙加教皇 at 2010-10-4 19:52:

此言差矣~ 其實你大致上都冇問題, 只需要留意避免在重點以外嘅問題上橫生枝節就得~

同埋勝負乃兵家常事, 冇話邊個累邊個, 輸咗又唔會冇咗忽肉~ XD

其實落場玩多啲一樣可以工多藝 ...

對啊, 不斷練習才會成功, 我中學個時都是被老師不斷training才會有今天的

2010-10-4 08:19 PM
mushroom
白銀聖鬥士

狀態 离線

Quote:
Originally posted by 沙加教皇 at 2010-10-4 07:52 PM:

其實落場玩多啲一樣可以工多藝 ...

如只差我一個人,就參加啦。又或可擺我在副辯當中。

我學野到好快,睇兩三次就可以掌握到....

武術除外.....

2010-10-4 09:46 PM
戰神撒卡
青銅聖鬥士

被譽為最接近神的聖鬥士

小宇宙: 1455
發帖: 1413
注冊: 2010-5-21
狀態 离線

Quote:
Originally posted by 沙加教皇 at 2010-10-4 12:19 PM:
其實今次大家的表現都相當精彩~ 一時間要選一位最佳辯論員真的很花心思.......

所以今次甄選條件除了只在芬尼路之前的帖外, 重點放在犯錯最少的參賽者身上~

而今次最佳辯論員, 我決定授予戰神撒卡 ~!

我唔係因為佢年紀輕而俾同情分佢, 而係佢理據充份、立場清晰之餘, 仲篤中了反方的死穴: 艾諾斯~!

謝教大

我不會自滿,並承諾必定會繼續努力

本人的新手作<戰神篇>已新增最終回 激戰(上篇),歡迎觀賞~
2010-10-4 10:15 PM
查看資料  發送郵件  發短消息   編輯帖子  引用回复
J子
青銅聖鬥士

一個平凡的小女子

狀態 离線

Quote:
Originally posted by mushroom at 2010-10-4 21:46:

如只差我一個人,就參加啦。又或可擺我在副辯當中。

我學野到好快,睇兩三次就可以掌握到....

武術除外.....

期待再同你鬥過

2010-10-6 06:06 PM
戰神撒卡
青銅聖鬥士

被譽為最接近神的聖鬥士

小宇宙: 1455
發帖: 1413
注冊: 2010-5-21
狀態 离線

Quote:
Originally posted by J子 at 2010-10-6 06:06 PM:

期待再同你鬥過

放馬過來

本人的新手作<戰神篇>已新增最終回 激戰(上篇),歡迎觀賞~
2010-10-6 08:48 PM
查看資料  發送郵件  發短消息   編輯帖子  引用回复
J子
青銅聖鬥士

一個平凡的小女子

狀態 离線

Quote:
Originally posted by 戰神撒卡 at 2010-10-6 20:48:

放馬過來

好的, 但我期待的是你的進步~

我想的是再同牛牛鬥過一場~

2010-10-6 08:51 PM
<<  [1] [2]  >>

可打印版本 | 推荐給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題

論壇跳轉:  

[ 聯系我們 - 聖鬥士競技場專頁 ]